Česta pitanja (FAQ)
Ovdje možete pronaći odgovore na neka često postavljana pitanja naših igrača.

Šta je OxyMC Network?

OxyMC je jedan od prvih balkanskih Minecraft servera, koji broji više od 100k registriranih igrača kroz više od 8 godina postojanja. Iako pod drugim imenom, server otvoren je 15.11.2011. godine i još uvijek aktivno radi.

Koje sve igre mogu igrati?

OxyMC Network se sastoji od Lobbya i dva podservera: Kingdoms i Survival! Ukoliko ste zainteresirani za PVP i igru sličnu Factionima - ali uz mnoge druge dodatke, zaigrajte Kingdoms. Za one koji manje vole borbu sa igračima, ali uživaju u klasičnom preživljavanju i gradnji, tu je Survival!

Na kojoj je server verziji?

Na server je isključivo možete spojiti koristeći Minecraft 1.16.3. Starije verzije nisu i neće biti podržane, a server će uvijek pratiti posljednju dostupnu verziju Minecrafta kako bismo osigurali sve nove stvari dodane u igru.

Pridružio sam se vašem Discordu ali ne vidim nijedan kanal?

To je zato što još uvijek niste povezali vaš Minecraft račun na serveru s vašim Discordom. Bez povezivanja ovih računa nećete imati pristup većini kanala na našem Discordu. Proces povezivanja je jednostavan i traje svega 30 sekundi, a sve upute su dostupne u kanalu #poveži-račun ili kroz komandu /linker u igri.

Imam prijedlog. Gdje ga mogu napisati?

Sve prijedloge vezane za server možete napisati kroz naš Discord server. Detaljnije upute su dostupne u kanalu #napiši-prijedlog.

Želim prijaviti igrača za kršenje pravila. Gdje to mogu uraditi?

To možete obaviti kroz naš Discord otvaranjem ticketa kroz kanal #ticketi. Potrebno je da napišete sve potrebne informacije nakon kreiranja ticketa, a Staff će vas u najkraćem mogućem roku kontaktirati.
Ovi ticketi se također koriste i ako vam je potrebna pomoć. Osjećajte se slobodno da pitate šta god vas zanima ili ako imate neki problem!

Želim podržati server donacijom. Kako to mogu uraditi?

Prije svega, hvala vam! Igra na našim serverima je besplatna i uvijek će biti, ali kao i većina drugih stvari, OxyMC Network nije samoodrživ. To znači da su nam potrebne donacije kako bismo server održali online, a igru uvijek ažurnom. Ukoliko ste zainteresirani za kupovinu nekog od rankova, kitova ili nečega drugo unutar igre, to možete obaviti u našem Web Shopu kupovinom oxy$ - valute korištene za kupovinu donatorskih stvari u igri!

Donirao sam, ali još uvijek nisam dobio/la svoje oxy$ u igri?

Kako sistem davanja oxy$ u igri trenutno nije automatiziran, Staff mora sve donacije ručno procesuirati. To obično traje dva do tri sata, a najduže jedan dan. Naravno, uvijek možete kontaktirati nekog od Admina na našem Discord serveru kako bismo to prije sredili. 😉

Imam više braće/sestara, a server mi dozvoljava registraciju samo dva računa. Šta mogu uraditi da ovo riješim?

Potrebno je da kontaktirate Staff kroz naš Discord server kako bismo vam omogućili registraciju dodatnih računa. Limit od 2 računa po igraču postoji kako bi se onemogućilo pravljenje više od jednog alt. računa svakog igrača, međutim, uz dozvolu Staffa se može zaobići i prekoračiti.
Obavezno kontaktirajte Staff po ovom pitanju kako vas sistem ne bi automatski suspendirao ako ste uprkos limitu uspjeli registrirati više od dva računa.

Suspendiran sam sa servera, šta dalje?

Ako ste dobili ban sa nekog od naših servera, možete probati zatražiti unban kroz naš Discord ili kupiti unban kroz Lobby server. Ako ste dobili suspenziju sa čitavog Networka, kupovina unbana nije moguća i možete ga probati zatražiti kroz Discord. Suspenzije se dijele u slučaju ozbiljnih kršenja pravila servera. Ako ste suspendirani, za to vjerovatno postoji jako dobar razlog. Molimo vas da ne tražite unban ako ste dobili suspenziju na određeno vrijeme. U tom slučaju će uvijek biti odbijena i morat ćete pričekati istek bana. Pravljenje alt. računa kako bi se zaobišao ban (tzv. "ban evasion") je zabranjeno, što je između ostalog navedeno i u pravilima servera. Ovim ćete samo još više pogoršati stvari...

Koji je IP servera?

Zanimljivo je što ste došli do kraja često postavljenih pitanja a da još uvijek ne znate IP servera. Možete nam se pridružiti na adresama play.oxymc.com ili zagreb.oxymc.com! Za pomoć pri registraciji posjetite članak 🔗 Povezivanje na server.
Last modified 1yr ago